Hogyan szerezhetik
meg a spammelők az e-mail címed?

Reklám tartalmú, kellemetlen leveled érkezett egy ismeretlen személytől? Ez a spam. >>>
Mitől ismered fel
a hamis weboldalakat?

Mi a „scareware”? >>>
Vírusok, kémprogramok, hackelés
Hogyan lehet védekezni ellenük? >>>
Netikett
A hálózati kommunikáció általános illemszabályait foglalja össze. >>>
Saját oldalt
szeretnél? Így csináld!
Egy saját weboldal a legtöbb ember számára lehetetlen volt a megfelelő informatikai ismeretek hiánya okán egészen mostanáig. >>>
RSS és az online
netközvetítések

Ha információéhséged korlátlan, az RSS a legjobb megoldás. >>>
Mi a Légy online?
A Légy online! a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) tudásportálja, amely a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. „Netrekész” elnevezésű programja keretén belül jött létre.

A Legyonline.hu célja, hogy egy site-ra gyűjtsük Neked, miért jó, ha van internet-elérésed, mi mindent tudsz gyorsan és hatékonyan elintézni a világhálón keresztül – ami egyébként, az „offline” világban rengeteg idődbe és energiádba telne –, illetve miért van az, hogy a különféle családtagjaid, barátaid és ismerőseid órákat töltenek a számítógép előtt.

Nap mint nap tapasztalhatod ma már, hogy ha nincs internet-elérésed, bizony egy csomó mindenből kimaradsz. Csak hallomásból (vagy úgy sem tudod), mi az az iWiW, vagy mi az a Facebook, mi az a „csetelés”, hogyan tudsz elektronikusan levelet küldeni, miként tudsz gyorsan és egyszerűen képeket vagy filmeket feltölteni a világhálóra, és azokat egy kattintással másokkal megosztani. Ha nem vagy „online”, az információk találnak meg Téged, és nem pedig Te keresed és találod meg a számodra fontos információkat. Ha nem vagy „online”, nem is tudsz róla, hogy mennyi mindent tudnál sokkal egyszerűbben és gyorsabban elintézni, mint ahogyan azt most csinálod (például a forgalmi engedélyed érvényesítése vagy hosszas várakozás helyett egy másodperc alatt időpontfoglalás egy közeli okmányirodába). És mindez csupán töredéke annak a milliónyi lehetőségnek, amelyet az internet kínál.

Ha „online” vagy, kitárul a világ. Azt veszed majd észre, hogy az internet pillanatok alatt összehoz Téged a Hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel, legyenek azok földrajzilag akár nagyon messze is Tőled. Rájössz, hogy sokan gondolkodnak úgy, ahogy Te, és arra is, hogy mennyi mindenen lehet még gondolkodni, ami eddig eszedbe sem jutott.

Egy új világ mindig ijesztőnek hangzik. De sokkal egyszerűbb a dolog annál, mint gondolnád. Szerintünk légy online. Megéri.

Linkek, hogy többet tudj az internettel kapcsolatos trendekről, adatokról:

A neten élnek – Fél életüket a neten töltik a magyar reklámosok/Kreatív Online
( http://kreativ.hu/cikk.php?id=23986 )