Szórakozás

Az online aukciók és a netes vásárlás

Online Shopping and eBay

A netes vásárlás világa mára elképesztően sokszínű, és nagyon biztonságos. Nem szabad letagadni, hogy elméletileg még létezik az a valószínűség, hogy valakit internetes áruházban becsapnak, de ez a veszély ma már egyáltalán nem nagyobb annál, mint ami mondjuk egy valódi plázában leselkedhet ránk.


Mi a Vatera?

A Vatera.hu egy olyan oldal, ahol online értékesítheted, olyan cuccaid, melyek már nem kellenek a háztartásodba! A regisztrálás lépései itt!
http://vaterablog.wordpress.com/2009/06/04/mi-a-vatera-es-hogyan-kell-regisztralni-8-lepesben/


Mi az eBay és hogyan működik?

Az eBay 1995 óta működik, Pierre Omidyar, egy programozó (és az ő felesége) volt az alapítója azzal, hogy elhatározták, különböző holmikat fognak csereberélni az interneten. A weboldal első neve "Auctionweb" volt, és azt tudta, hogy felrakhattuk rá eladandó dolgainkat, a többiek pedig megnézhették.
Mára az eBay az egyik legnagyobb és legjövedelmezőbb internetes üzletté vált. Emberek tízmilliói látogatják naponta, és napi millió dollárokat költenek el rajta, új vagy használt árucikkekre. Minden megtalálható rajta, egyszerű könyvektől, hanglemezektől kezdve komplikált elektronikai berendezésekig, egzotikus járművekig, ingatlanokig. Az eBay a világ legfontosabb piaca.
Az eBay filozófiája nagyon egyszerű: biztonságos, elegáns piacteret kell biztosítani az embereknek, ahol van kedvük vásárolni. Ingyen lehessen nézegetni, de ha valaki elad valamit, akkor fizessen egy apró jutalékot a cégnek. Az eBay tulajdonképpen egy elektronikus bolhapiac.